Nagyvilág

Elraboltak két külföldi tanárt a Gázai övezetben

A Gázai övezet egyik amerikai iskolájából elraboltak két külföldi tanárt– közölték szemtanúk és palesztin biztonsági források. A terrorakció a Gázai övezet északi részén fekvő Beit Lahija településen történt.

A tanárok gépkocsiját álarcos támadók állították meg iskolájuk előtt, kiszállásra kényszeríttették, majd ismeretlen helyre hurcolták őket. A két tanárt először belga, illetve holland állampolgárságúnak jelölték meg az említett források, később az előbbi esetében ausztrálra helyesbítettek. Az elitnek számító American International School vezetősége az emberrablás hírére hazaküldte az iskola mintegy 100 diákját.

Az akciót egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta magára. A palesztin belügyminisztérium parancsot adott az elrabolt tanárok felkutatására.

Az elmúlt hónapokban több külföldit, köztük újságírókat raboltak el a Gázai övezetben, de végül valamennyien épségben visszanyerték szabadságukat. Az akciók célja általában a Palesztin Hatóság által bebörtönzöttek szabadon engedésének kikényszerítése volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik