Nagyvilág

Két magyar kamion ütközött Csehországban

Hétfőn reggel a csehországi Prága–Brünn autópályán (D1) két magyar kamion összeütközött. A balesetben az egyik magyar kamionsofőr és utasa, egy nő sérülést szenvedett, de egyikük sincs életveszélyben – jelentette hétfőn a cseh rendőrség.

A kamion vezetőjének a mentők a helyszínen nyújtottak segítséget, míg utasát kórházba szállították. A baleset kora reggel, a D1-es autópálya Prága felé vezető oldalán, a 166,5 kilométeren, a Devet krízu ismert pihenőhely közelében történt, ahol a háromsávos sztráda két sávra szűkül. Az egyik magyar kamionnak leszakadt a pótkocsija is, és a benne lévő rakománnyal együtt felborult.

A kamionok után közlekedő Mercedes típusú személygépkocsi vezetőjének nem sikerült időben lefékeznie, s belerohant a nehéz járművekbe. A Mercedes is felborult, de utasai nem sérültek meg. A balesetet a cseh rendőrök vizsgálják a helyszínen. A sztráda a baleset színhelyén csak nehezen járható, s ezért a rendőrségi jelentés szerint több kilométeres sorban araszolgatnak az autósok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik