Nagyvilág

Éljen a lehetőséggel!

Díjmentes pályázati lehetőség a Microsoft Navision integrált vállalatirányítási rendszer bevezetésére a KARÁDI Rendszerház közreműködésével.

2004 májusától a magyar vállalatoknak az Európai Unió piacán kell megállniuk a helyüket. Ez sok új lehetőséget jelent, azonban erősebb versenyhelyzetet is. Új versenytársaink már nagy tapasztalattal rendelkeznek abban, hogy a vállalatvezetést hogyan lehet egyre hatékonyabbá tenni, a vevők hűségét milyen eszközökkel lehet növelni, a csökkenő költségek mellett hogyan lehet jövedelmezőbbé tenni a vállalkozást. Egyik eszközük minderre olyan informatikai háttér teremtése, amely elvégzi a dolgozók eddigi munkájának egy részét, lehetővé téve, hogy a munkatársak a vevők és igényeiknek pontosabb megismerésével, a termelési, készletezési hatékonyság növelésével, a vállalat valós helyzetének feltérképezésével és a felmerülő problémák kezelésével foglalkozhassanak. A magyar vállalatok nagy része ma még nem használ ehhez hasonló rendszert. Sok vállalatvezető (különösen a kisvállalatok vezetői) nem tartják indokoltnak egy komplex, átfogó rendszer bevezetését, mert vállalatuk egyszerűbb folyamatai nem igényelnek nagy, robosztus megoldásokat. Ugyanakkor a kisvállalatok esetében is érdemes megfontolni, hogy egy kisebb, állandó folyamatokra épülő rendszer bevezetése előnyhöz juttathatja-e a vállalatot.

A kis- és középvállalatok finanszírozási lehetőségeinek bemutatóján találkoztunk Kovács Ottóval a KARÁDI Rendszerház partnerkapcsolati vezetőjével és Vicze Gáborral a Microsoft Magyarország uniós üzletfejlesztési tanácsadójával. A KARÁDI Rendszerház munkatársát arról kérdeztük, milyen lehetőségei vannak ma egy kis- és középvállalatnak ezen a területen?

Ennél a vállalati szegmensnél is megfogalmazódott már az igény a párhuzamos adatbázisok, az ideiglenesnek szánt, de véglegesült kényszermegoldások és a régi szigetmegoldások hátrányinak felszámolására. A külön számlázó és ügyviteli programok, egyéb adatok elszórt táblázatokban történő tárolásának megszüntetésre.

Korábban csak a nagyvállalatoknak volt lehetősége vállalatirányítási rendszer alkalmazására, ma már ott tartunk, hogy akár egy néhány fős cég is megengedheti magának, hogy ERP rendszert alkalmazzon.

A hazai indulás óta eltelt két és fél év alatt a Microsoft Business Solutions a magyar kis- és középvállalatok legnagyobb ERP szállítójává vált. A KARÁDI Rendszerház pedig az elsők között csatlakozva építette fel saját Microsoft Business Solutions üzletágát.

Vajon a cégek többsége a legoptimálisabb megoldást alkalmazza? Melyek a leghangsúlyosabb problémák, amikkel a vezetők szembesülnek?

A vállalat üzletágainak együttműködése, a keletkezett információk integrálása, a vezetői döntések előkészítése, majd a gyors és üzletileg megalapozott döntések meghozatala – ezek azok a területek, ahol a legtöbb probléma adódik.

A Microsoft Business Solutions-Navision integrált vállalatirányítási rendszer egy költséghatékony megoldás, amely kifejezetten a kis- és középméretű vállalatok igényei alapján készült. A rendszer használatával a vállalatok növelhetik termelékenységüket anélkül, hogy napi üzletmenetüket számottevően módosítaniuk kellene. Az MBS üzletág üzleti modellje a Business Solutions partnerekre épít, akik tanácsadási, bevezetési, fejlesztési és oktatási szolgáltatásokkal állnak az ügyfelek rendelkezésére. A KARÁDI Rendszerház, mint a legnagyobb partner a kis- és középvállalati szegmensben, teljes körű megoldást nyújt a cégek vállalatirányítással kapcsolatos problémáira.

Március 1-től indult pályázati lehetőségek útján lehetőség van 50%-os támogatás igénylésére is. A hazai szervezetek az Európai Unió Strukturális Alapjainak forrásaihoz a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében kiírt pályázatokon keresztül férhetnek hozzá. A pályázat elkészítését díjmentesen vállaljuk partnereinknek.

A gazdasági felzárkózás segítése, és a hazai kkv szektor fejlődésének felgyorsítása érdekében, a Microsoft 2005 májusában meghirdette az EU Pályázati Tanácsadó Programot (EUGA – EU Grants Advisor), melyhez olyan nagynevű partnerek csatlakoztak, mint az Intel Magyarország, a HP Magyarország, a T-Online Magyarország valamint a HVB Bank Hungary. Az öt partner az EUGA program keretében szakértő segítséggel igyekszik segíteni a hazai kis- és középvállalati szektort, valamint az önkormányzatokat és a non-profit szervezeteket, az EU pályázati forrásokhoz való hozzájutásban.

A kis- és középvállalatoknak ma mindössze 45%-a tud az igénybe vehető EU támogatásokról, és csupán 4%-kuk nyújt be pályázatot.

Felkértük Vicze Gábort a Microsoft Magyarország munkatársát, hogy röviden ismertesse azt a pályázati lehetőséget, mellyel a Microsoft partnerek megkönnyíthetik ügyfeleik döntéshozatalát vállalatirányításuk fejlesztéséről.

Az elmúlt egy évben nagyon sok tanácsadó szerv alakult, melyek az EU-s pályázatírásokhoz kínálnak segítséget. Fontos azonban, hogy valóban hozzáértő, megfelelő szakmai ismeretekkel rendelkező cégek nyújtsanak segítséget. Úgy vélem, az EUGA konzorciumban részt vevő cégek neve és szakmai tapasztalata garancia a minőségi szolgáltatásra.

Nagy problémát jelent, hogy két jelentős tévhit él az emberekben az EU-s támogatások kapcsán. Sokan úgy vélik, hogy ezek a támogatások nem nekik szólnak, mert ők túl kicsik, vagy éppen túl nagyok ehhez. A cégek másik csoportja pedig attól tart, hogy az esélyek olyan kicsik, hogy nem éri meg az energia és időráfordítást – nem is beszélve az anyagi vonzatról. Az EUGA program révén ezeket a tévhiteket próbáljuk eloszlatni, és igyekszünk olyan szolgáltatásokat nyújtani, olyan eredményeket elérni, melyek önmagukért beszélnek, és a kételkedőket is meggyőzik.

Az EUGA keretében az ügyfelek teljes körű szolgáltatást kapnak, mely a megfelelő pályázat kiválasztásától kezdődően, a szükséges informatikai megoldás kidolgozásán keresztül egészen a pályázati anyag összeállításáig terjed. A program minden pályázni kívánó vállalat előtt nyitva áll. A komoly szakmai háttér, a korábbi évek tapasztalatai illetve a már bejáratott, sikeres módszerek kiváló alapot képeznek a legmegfelelőbb finanszírozási lehetőségek megtalálásához és a szükséges források megszerzéséhez. A részvétel minimális energia-befektetést igényel a pályázók részéről, hiszen nincs szükség több helyen való sorbaállásra vagy speciális ismeretekre. A pályázat benyújtásához szükséges induló díjakat a konzorciumi tagok magukra vállalják, így a pályázó nem kockáztat semmit.

Mit kell tudni még a pályázat beadási határidejével kapcsolatban?

A pályázáskor számolni kell annak átfutási idejével. A pályázat elkészítése eleve egy hónapot vesz igénybe, és további 4-5 hónapot kell számolni az elbírálásra és a támogatás folyósítására. Ezért fontos, hogy azon vállalatok, amelyek a jövő év folyamán szeretnének informatikai beruházást megvalósítani, még az idei évben benyújtsák pályázataikat. 2005. december 31-ig még több mint 100 millió forint pályázati összeg áll rendelkezésre, így csak arra tudok bíztatni, mindenkit, hogy próbálja meg!

További információ a pályázati lehetőségekről és Microsoft Navision-ról a következő címen találhatók:
www.euga.hu
http://www.karadi.hu/vum_navision.asp

A Microsoft Business Solutions bemutatása:
A Microsoft Business Solutions termékei és szolgáltatásai között a kis- és középvállalatoknak, valamint a globális nagyvállalatok üzletágainak szánt pénzügyi, ügyfélkapcsolat-kezelő és ellátásilánc-kezelő alkalmazások találhatók. Ezek az integrált, az igényekre szabható üzleti alkalmazások, amelyeket a speciális szolgáltatásokat nyújtó kereskedelmi partnerhálózat értékesít, a Microsoft többi szoftveréhez hasonlóan és azokkal együtt működnek, így az egész vállalaton belül elősegítik a folyamatok racionalizálását.

A Microsoft bemutatása:
A Microsoft a személyi számítógépekre írt szoftverek legnagyobb gyártója a világon. Széles termékválasztéka az operációs rendszerektől és alkalmazásoktól kezdve az összetett hálózati szoftverekig, üzleti szoftverekig és internetes technológiákig terjed. A céget William H. Gates és Paul G. Allen alapította 1975-ben. Mára a világ több mint 90 országában van jelen, dolgozóinak száma pedig meghaladja az 57 000 főt.

A KARÁDI Rendszerház bemutatása:
A KARÁDI Rendszerház Magyarország meghatározó rendszerintegrációs és szoftverfejlesztő vállalkozása. Tevékenységét tekintve, megoldásaiban nagy szerepet játszanak a Microsoft-szoftverekre épülő vállalati rendszermegoldások. A cég filozófiája, hogy értékteremtő szolgáltatásaival hozzájáruljon partnerei üzleti sikereihez.

További információ:
KARÁDI Rendszerház
Hulvej Róbert
Navision tanácsadó
Tel: 30-4412-978
E-mail: hulvej.robert@karadi.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik