Nagyvilág

Száműznék a himnuszokat a focimeccsekről

Újabb meglepő javaslatokkal állt elő Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke. A sportdiplomata a török-svájci vb-pótselejtezőn történt botrány kapcsán kifejtette, hogy alapvető változásokra van szükség a kiemelt jelentőségű mérkőzések lebonyolításával kapcsolatban.

“El lehetne törölni a kezdés előtti himnuszokat, hogy így kevesebb lehetőség nyíljon a rendbontásra, mivel az ellenfél szurkolói által kifütyült nemzeti dalok eleve feszültséget teremtenek a stadionban. Jó lenne továbbá, ha a két csapat tagjai kezet fognának egymással a lefújás után. A biztonsági szempontból különösen veszélyes találkozókat pedig semleges területen kellene megrendezni” – mondta a Schweizer Illustriertének adott nyilatkozatában.

Andreas Herren, a FIFA szóvivője valamelyest tompította főnökének szavait, közölve, hogy Blatter csak személyes ötleteiről beszélt, és az említett pontok egyelőre nincsenek napirenden. Ami az isztambuli – játékosok közötti – tömegverekedést illeti, Herren kijelentette, hogy mivel legalább 30 embert kell kihallgatni az ügyben, még hetekig eltarthat az ügy tisztázása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik