Nagyvilág

A zavargások miatt visszaesőben a francia idegenforgalom

A tartóssá váló franciaországi zavargások miatt visszaesőben van az idegenforgalom, a szállodafoglalások erőteljesen csökkentek az elmúlt napokban.

Az Accor hotelcsoport, amely Párizstól északra tucatnyi szállodát üzemeltet, a japán és a dél-koreai csoportoktól kapott értesítést a foglalások lemondásáról. Számos vendég a szállodák és főként az autóparkolók biztonsága felől érdeklődik.

A Rezidor SAS Boulogne-ban, Párizstól nyugatra és a városközpontban is működtet szállodát. Két orosz és görög csoport, valamint egyéni turisták Angliából mondták vissza eddig a foglalásukat. Az öt párizsi Hilton szálloda egyik vezetője is arról adott tájékoztatást, hogy a turisták számos kérdést tesznek fel a biztonságra vonatkozóan, mielőtt döntést hoznának az utazásról.

Ugyanakkor Leon Bertrand francia közlekedési miniszter igyekszik megnyugtatni a kedélyeket. Szerinte a helyzet “semmilyen aggodalomra nem ad okot”, amíg a nyugtalanság csak a külvárosokra, a turisták által nem látogatott körzetekre terjed ki. Maga Bertrand Deloanoe, Párizs polgármestere is közleményt adott ki arról, hogy a francia fővárosban “semmilyen veszély nem fenyegeti” az embereket.

Nem változtat mindez azon a tényen, hogy több ország figyelmezteti az utazni vágyó polgárait. Az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Japán, Németország, Olaszország, Spanyolország és Ausztria is közéjük tartozik. Bertrand ezt az országok “normális eljárásának” nevezte – mint mondta –, Franciaország azonos esetben ugyanezt tenné.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik