Nagyvilág

Legális lehet a könnyűdrog Denverben

A denveriek 53 százalékban megszavazta azt a kezdeményezést, hogy saját használatra, mindenki legálisan tarthasson otthonában egy uncia, azaz 25 gramm marihuánát.

Ezzel Denver az első amerikai város, ahol 21 év felettieknek, privát használatra engedélyeznék a marihuána fogyasztását, mint az alkoholnál kevésbé ártalmas drogét.

A törvényesítést kezdeményező szervezet korábban kampányt indított, amely során a legális alkoholnak a marihuánánál sokkal károsabb hatásaira hívták fel a figyelmet. A kampány során hangsúlyozták, hogy az alkoholhoz törvényszerűen kapcsolódnak egészségügyi és szociális problémák, amelyek a marihuána használatával elkerülhetők lennének.

Tudományos kutatásokra hivatkozva fejtik ki, hogy az alkohol nagyban hozzájárul a családon belüli erőszak, a szexuális támadások és más erőszakos bűncselekmények elkövetéséhez, míg a marihuánát használók soha nem tanúsítanak erőszakos viselkedést, és míg az alkohol-túladagolás igen gyakori halálnem, a történelem nem tud a marihuána-túladagolás egyetlen halálos áldozatáról sem.

„Itt az idő, hogy a törvényhozás végre reagáljon arra a tényre, hogy a marihuána sokkal biztonságosabb az alkoholnál, mind a felhasználó, mind a társadalom részéről – mondta Mason Tvert, a kampány egyik szervezője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik