Nagyvilág

Pakisztán: 73 ezerre nőtt az áldozatok száma

Huszonkét napot töltött az októberi földrengés után háza romjai alatt egy pakisztáni férfi az Északnyugati Határvidék Haneval nevű falvában, akit a hét végén sikerült élve kimenekíteni. Eközben 73 ezerre nőtt a halálos áldozatok száma.

Mohamed Szajed hangját vasárnap hallották meg a rokonai. A férfi az október 8-i nagy erejű földrengéskor került a romok alá. Az orvosok szerint sokkos állapotban volt, de csak könnyebb sérüléseket szenvedett. Rokonai úgy hitték, hogy Szajed a dzsungelbe menekült a katasztrófa idején.

A mentést vezető Faruk Ahmed Hán tábornok közlése szerint 73 276 ember halálát erősítették meg eddig, ami jóval több, mint az előző nap közölt, 57 ezres hivatalos adat. 69 ezer ember sérülése súlyos, a könnyebb sebesültek száma pedig ennél jóval magasabb. A végső mérleg valószínűleg még rosszabb lesz, hiszen Pakisztánban még mindig van olyan terület, amelyre nem jutottak el a mentők és segélyek – jelezte a tábornok egy sajtótájékoztatón, és további segélyeket, főleg gyógyszert, ezen belül tetanuszinjekciókat kért a külföldtől.

A szerdai hivatalos adatok most már közelítenek a helyi hatóságok által már egy hete közölt számokhoz, amelyek összesítése szerint 79 ezren vesztették életüket a természeti csapásban. Kasmír Indiához tartozó részén további 1350 halottról tudnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik