Külföld

Bush ENSZ-szankciókat sürget Szíria ellen

admin
admin

2005. 10. 26. 07:31

George Bush amerikai elnök ismét azzal vádolta meg Szíriát, hogy a szomszédos Libanon megingatására törekszik, terroristákat támogat és sürgette, hogy világszervezet hozzon büntetőintézkedéseket a közel-keleti arab ország ellen.

Az elnök egy légibázison elhangzott beszédében hangoztatta, hogy az ENSZ-nek cselekednie kell, erélyes határozatokat kell hoznia, a szíriai vezetőknek pedig számot kell adniuk a terrorizmus folytatódó támogatásáról és Rafík Haríri libanoni miniszterelnök meggyilkolásában játszott szerepükről. Szíria destabilizálja Libanont, lehetővé teszi a terroristáknak, hogy területén át beszivárogjanak Irakba, valamint palesztin terrorista csoportokat fogad be és nyújt nekik biztos menedéket – sorolta az elnök Damaszkusz bűnlajstromát.

Bush elnök a bollingi légibázison amerikai katonatisztek feleségei előtt mondott beszédében szólt a győzelemhez elengedhetetlen áldozatvállalásról is, aminek az adott időszerűséget, hogy az Irakban meghalt katonák száma a kétezer közvetlen közelébe került, és az amerikaiak többsége ma már hibának tartja a háború elindítását. “Ez a háború még több áldozatot, időt és elszántságot fog követelni” – hangsúlyozta Bush, és elutasította azokat a hangokat, amelyek a katonák hazahozatalát sürgetik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.