Nagyvilág

Utcai harcok Birminghamben

A hétvégén zavargások törtek ki a karibi és dél-ázsiai bevándorlók közössége között egy 14 éves lány állítólagos megerőszakolása miatt birminghami Lozells negyedben. A BBC információi szerint ketten életüket vesztették az utcai harcokban.

Szombat este után vasárnap is zavargások voltak a negyedben, ahova a rendőrök nagy erőkkel vonultak ki. A BBC jelentése szerint vasárnap egy 18 éves fiatalembert lőttek meg, aki később a kórházba szállítást követően életét vesztette, szombaton pedig egy 23 éves férfit szúrtak le. A rendőrség szerint a két eset között egyelőre nem fedezhető fel kapcsolat, és az sem bizonyított, hogy valóban megerőszakoltak egy 14 éves lányt. Jó pár órával a legutolsó zavargásokról szóló jelentéseket követően két embert is letartóztattak a rendőrök a lövöldözésekkel kapcsolatban.

A hatóság információi szerint 35 embert szállítottak kórházba, és 80 bűncselekményt jelentettek a szombati eseményeket követően, amelyen több száz tüntető vett részt. A harcok során több házi készítésű bomba is előkerült és tucatnyi lövésről számoltak be a szemtanúk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik