Nagyvilág

Japánban újra reng a föld

A Richter-skála szerint 6,2-es erősségű földrengés rázta meg Japán keleti részét helyi idő szerint szerda este háromnegyed kilenckor. Anyagi károkról vagy személyi sérülésről egyelőre nincs hír, szökőárveszély nem áll fenn.

A földrengés fészke Ibaraki prefektúra déli részén volt, 40 kilométeres mélységben, de megremegtek az épületek Csiba és Fukusima prefektúrákban is. Az ibaraki kísérleti atomerőmű a földrengés miatt automatikusan leállt, károkról nem érkezett hír – írja a Reuters.

Tokióban megremegtek a házak, a nagysebességű vasútvonalakon automatikusan leálltak a szupervonatok, a lakosságot pedig felszólították a televízión keresztül, hogy kapcsolják ki gázzal vagy villannyal működő készülékeiket. A tokiói Narita repülőteret a földrengés után közvetlenül rövid időre lezárták, hogy ellenőrizzék, nem rongálódtak-e meg a nemzetközi repülőtér kifutópályái. Leállt a forgalom egyes autópálya-szakaszokon is, valamint közel 600 háztartás maradt egy ideig áram nélkül. A rengés nagyjából ugyanott történt, ahol három nappal korábban egy 5,1-es erősségű földmozgásban ketten megsérültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik