Nagyvilág

Kiszabadították a túszokat Nalcsikban

Orosz kommandósok megölték azt a három muszlim gerillát, aki egy nalcsiki üzletben barikádozta el magát, és kiszabadították két túszukat - közölte Vlagyimir Kolesznyikov főügyészhelyettes.

Az NTV tévécsatorna mutatta, miként törte be egy páncélos jármű az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) kabard-balkárföldi részlegének épületével szemközti Szuvenyiri üzlet falát, hogy a tucatnyi kommandós behatolhasson. Ezek aztán kimentettek két fiatal nőt, egyiküket kórházba szállították, és megölték az őket fogva tartó gerillákat. Ezt megelőzően orosz rendőrök kiszabadították a nalcsiki 3-as számú rendőrállomáson ejtett öt túszt és megölték nyolc fogvatartójukat.

A kabard-balkárföldi belügyminisztériumban azt mondták, hogy a gerillák túszaikkal egy mikrobuszon próbálták elhagyni az orosz észak-kaukázusi tagköztársaság fővárosát, rendőrjárművek követték őket. A mikrobusz, amikor megállásra szólították fel, gyorsított, de vezetője elvesztette uralmát a jármű felett, és egy fának rohant. Ekkor a rendőrök bekerítették a mikrobuszt, kiszabadították a túszokat és megölték a gerillákat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik