Külföld

Elindult a magyar mentőcsapat

admin
admin

2005. 10. 10. 08:06

A Baptista Szeretetszolgálat csapata vasárnap este elindult Pakisztánba. Rajtuk kívül az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Magyar Speciális Mentők, valamint a Főnix Speciális Mentők kutató-mentő csoportok indulnak a földrengés helyszínére.

A Baptista Szeretetszolgálat Pavelcze László vezette tíztagú mentőalakulata két mentőkutyával és a szükséges mentőfelszerelésekkel, – többszöri átszállással Münchenen és Dubain keresztül – várhatóan kedd hajnalban érkezik meg a pakisztáni Pesavarba – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat és a Magyar Speciális Mentők közös csoportjának vezetője vasárnap délután azt mondta: két tonna felszerelést visznek magukkal, részben az önellátáshoz, részben a mentéshez szükséges eszközöket.

Bessenyei Péter, a Főnix Speciális Mentők csoportjának vezetője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy 12-15 tagú csoportjukban négy orvos – kézsebész, traumatológus, mentőorvos – utazik, továbbá két kisegítő mentőápoló, technikai személyzet és négy kutyás mentő; a kutyások között szlovákok is lesznek.

Hozzátette: a létszám a repülőjegy árától függően változhat, valószínűleg hétfő délután indulnak a katasztrófa helyszínére. A helyi képviselet mondja meg, mire van szüksége, az orvosok vagy a területen, vagy a helyi kórházban segítenek, vagy a kiesett orvosokat pótolják, a kutyások a munkálatoknál segédkeznek – mondta.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: az OKF 12 tagú mentőcsapatot küld Pakisztánba, négyen egészségügyi, nyolcan műszaki mentésre, személykeresésre kiképzett szakemberek lesznek. Az állami finanszírozású, 10-12 millió forintba kerülő kutató-mentő csoport kutyákat is visz a romok alá szorult életben maradottak és halottak keresésére. A csoport várhatóan a jövő hét elején indulhat Pakisztánba.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.