Külföld

Tetováló és testékszer kongresszus Londonban

admin
admin

2005. 10. 08. 08:45

Az 1. Nemzetközi Tetováló és Testékszer Kongresszust október 7-én tartották Londonban.

Az eseményre a világ mintegy 150 legjobb tetoválóművésze érkezett, hogy bemutassa tudományát a kollégáknak és a téma iránt érdeklődőknek. A szervezők mintegy 15 ezer résztvevőre számítanak.

Az első tetoválás a véletlen műve volt. Az ősember kormos, koszos testének sebes felületein a bőrbe jutott korom ott maradt, később már tudatosan díszítették testüket. Állatok vérével és virágnedvekkel kevert kormot egy hegyes madártollal vagy csontdarabbal megálmodott és megtörtént események ihlette ábrákat festettek testükre.

Korábban általában a társadalom olyan rétege viselt különböző testrészein rajzokat, akiket jobb volt elkerülni. Az akkori ábrák és motívumok inkább egy kaszthoz tartozást fejeztek ki, egy deviáns életmódot. Ilyenek voltak például a tengerészek, akiktől lányaikat féltették a gondos szülők, vagy a börtönviseltek. Természetesen ezek a kasztjelző tetoválások még napjainkban is megvannak.

Mára azonban – nem utolsó sorban a különböző sztárok példája nyomán – a tetoválás divat lett. A módszer is biztonságosabbá, higiénikusabbá vált, s a bőrre vitt csodák – jó esetben – esztétikusak. Most, amikor mindenki saját egyéniségének kifejezését igyekszik elérni az öltözködéstől a frizuráig, a tetova egyfajta kiegészítővé vált.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.