Külföld

Magyar munkaszolgálatosok emléktáblája Ukrajnában

admin
admin

2005. 10. 03. 14:34

Ukrajnában meggyilkolt 369 magyar zsidó munkaszolgálatos emlékére avattak emlékművet 62 év múltán az ukrajnai Kupsice melletti emléktemetőben.

A hét csiszolatlan gránittömbön elhelyezett márványtábla a helyi zsidó közösség és a Hadtörténeti Intézet és Múzeum kezdeményezésére és támogatásával készült el.

Az ünnepségen részt vett Holló József Ferenc vezérőrnagy, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum főigazgatója, Andrij Mikolajevics Ozercsuk, a korosztenyi járási állami adminisztráció elnöke, Pavlo Ivanovics Zsebrivszkij, a zsitomiri területi állami adminisztráció elnöke és Arkagyij Monasztirszkij, az Ukrajnai Zsidók Alapítványa igazgatója.

Az egyházi szertartást koszorúzás követte, majd a két nemzet képviselői együtt ültették el az emlékezés fenyőit.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.