Nagyvilág

Terroristákat fogtak Milánóban és Párizsban

Az olasz és francia antiterrorista egységek 20 személyt tartóztattak le. A hatóság emberei Normandiában, Párizsban és Milánban csaptak le a feltételezett terroristákra, akik az al-Kaida algériai hálózatához tartoztak.

Kilenc feltételezett iszlám terroristát vettek őrizetbe egy összehangolt akció során a francia fővárosban és Normandiában – írja a Financial Times Deutschland. A vád szerint az előállított személyek merényleteket készítettek elő. A gyanúsítottak egy csoportot alkottak, logisztikai tevékenységet végeztek, de nem volt konkrét célpontjuk egy esetleges robbantáshoz. A letartóztatottak a francia lap értesülések szerint a GSPC csoport tagjai, amely közismerten együttműködik az al-Kaidával.

A feltételezett terroristasejtet már két éve figyelte a rendőrség. Egy 2003-ban szabadult merénylő után vezette a hatóság embereit a csoport nyomára. Idén júniusban őrizetbe is vettek egy férfit, és innentől kezdve már nem volt nehéz felgöngyölíteni a sejtet.

Eközben az olasz hatóságok Milánó környékén 11 algériai férfit vettek őrizetbe, akit feltehetően anyagilag támogatták a GSPC-t. A rendőrség szóvivője szerint közel 20 lakást és irodát kutattak át. Azt egyelőre nem tudni, hogy a francia illetve olasz egységek akciója össze volt e hangolva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik