Nagyvilág

Egy aucklandi felhőkarcolónak akarta vezetni repülőgépét egy férfi

Sportrepülőgépet lopott egy férfi szombaton Új-Zéland legnagyobb városa, Auckland egyik repülőteréről, és azzal fenyegetőzött, hogy nekivezeti a gépet egy helyi felhőkarcolónak. Az akciót meg is kezdte, a repülőgép azonban végül a tengerbe zuhant.

Az aucklandi rendőrfőnök közlése szerint az elkövető, aki rendelkezett repülővezetői jogosítvánnyal, azzal fenyegetőzött, hogy nekirepül gépével az Auckland jelképének számító felhőkarcolónak, a 328 méter magas Sky Towernak. Ezért evakuálták is a vendégeket a déli félteke legmagasabb toronyépületének 190 méter magasan fekvő étterméből.

A rendőrség rádiókapcsolatban állt a pilótával, aki végül – egyelőre ismeretlen okból – gépével a tengerbe csapódott. Úgy tudni, hogy egyedül tartózkodott a gépen. Különleges alakulatok érkeztek az aucklandi kikötőnek ahhoz a részéhez, ahol a kisgép lezuhant, hogy felkutassák a gépet és pilótáját.

Új-Zélandon szombaton általános választásokat tartottak, és mind Helen Clark miniszterelnök, mind az ellenzéki Nemzeti Párt vezetője, Don Brash nagygyűlést készül tartani szombat este az eredmény ismertté válása után Aucklandban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik