Nagyvilág

Kihátrál a Seat mögül a VW?

A Spiegel értesülései szerint német autógyártónál felmerült a Seat eladásának a gondolata. Ezeket a híreket azonban a Volkswagen képviselője cáfolta.

A német cég spanyol leányvállalata veszteségesen működik az újonnan bemutatott modellek ellenére. A lap értesülései szerint a spanyol vállalatnak 2006 közepéig kell az eladásait és jövedelmét jelentősen növelnie ahhoz, hogy az új fejlesztésekhez szükséges pénzeket megkapja. Ha ez nem sikerül, akkor a VW a Martorellben található gyárat átalakíthatja, és más a konszernhez tartozó modelleket gyártanának ott. Spekulációk szerint ebben az esetben az Európában terjeszkedni kívánó kínai gyártóknak ajánlanák eladásra a céget.

Eredetileg a Seat modelleket olyan vásárlóknak szánták, akiket az olcsóbb kategóriás járművek érdekelnek. Az eladások azonban messze elmaradtak az előzetes várakozásoktól. A VW ráadásul könnyű szívvel lemondhatna a cégről, hiszen ebben a kategóriában már Európa-szerte sikeres a Skoda márka, amely szintén a konszern tulajdona.

A német autógyártó azonban cáfolta a sajtóban megjelent híreket. A cég képviselője szerint a Seat eladása, és a spanyolországi üzem bezárása „nem téma”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik