Nagyvilág

Los Angeles és Melbourne az új terrorista célpont

Újabb al-Kaida-fenyegetések hangzottak el az Egyesült Államoknak és Ausztráliának címezve: egy állítólag az iszlám hitre áttért amerikai merényleteket helyezett kilátásba Los Angeles és Melbourne ellen egy videó-felvételen, amelyet az ABC amerikai televíziós csatorna tett közzé.

“Tegnap London és Madrid. Holnap Los Angeles és Melbourne, ha Isten is úgy akarja. Ne számítsatok arra, hogy visszafogottságot vagy részvétet tanúsítunk ebben a pillanatban ” – jelentette ki a fehér ruhás Adam Gadahn angolul. Arcát fekete turbán fedte, csak szeme látszott vékonykeretes szemüvege mögül. “Muzulmánok vagyunk. Szeretjük a békét, de a mi feltételeink szerinti békét, ahogyan azt az iszlám meghatározza, és nem a megszállók és diktátorok úgynevezett békéjét” – mondta.

Az amerikai hírszerzés szerint a férfi egy Kaliforniából származó amerikai, aki hasonló üzenetet közvetített az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat részéről 2004-ben. Akkoriban a felvételt hitelesnek tekintették. A vasárnap nyilvánosságra hozott kazettát eredetileg az ABC pakisztáni irodája kapta meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik