Nagyvilág

Kiszállhat a Michelin a Forma 1-ből?

A francia gumigyártó motorsport-igazgatója Pierre Dupasquier az Auto, Motor und Sport című magazinnak nyilatkozva elmondta, hogy kiszállnak a száguldó cirkuszból, ha 2008-ra mindegyik csapatnak ugyanolyan gumikkal kell rajthoz állniuk.

Minden eldőlhet Belgiumban

A hétvégén minden idők legfiatalabb világbajnokává avathatják Fernando Alonsot, abban az esetben, ha négy ponttal többet szerez az összetettben második helyen álló finn vetélytárs, Kimi Räikkönennél.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Max Mosley azt tervezi, hogy a 2008-as szezontól az esélyek kiegyenlítése érdekében minden egyes csapatot ugyanaz a gumiszállító látja el abroncsokkal. Ha az elnök elképzelését valóban bevezetnék, akkor a francia cég már 2006-ra kiszállhat a Forma 1-ből Dupasquier szerint. Ebben az esetben az új szabályozás minden bizonnyal már 2007-ben életbe lépne.

A szaklap információi szerint a FIA versenyeztetné a gumigyártókat, hogy ki legyen a Forma 1 exkluzív abroncsszállítója. A Michelin egy ilyen versenyben nem kíván részt venni a motorsport-igazgató elmondása szerint. A nyertestől a szerződéskötés esetén óriási összegeket kérne el a szövetség, ezt azonban a Michelin nem akarja kifizetni. „Amennyiben vészhelyzet lép fel valamelyik istállónál a gumiellátásban, akkor adott esetben ideiglenesen segítenénk.” – nyilatkozta a lapnak Dupasquier.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik