Nagyvilág

Megsemmisítik a hurrikán károsultjainak adományozott cipőket

Többek között sok száz pár cipőt is adományoztak a Katrina hurrikán károsultjainak megsegítésére, ezek jelentős részét azonban tetűveszély miatt megsemmisítik.

Képünkön az látható, hogy a Katrina hurrikán károsultjainak megsegítésére adományozott, majd tetűveszély miatt megsemmisítésre ítélt cipőket zsákokba gyűjtenek önkéntesek az Arkansas állambeli Fort Chaffee-ben.


A Katrina hurrikán közel másfél hete söpört végig az Egyesült Államok három déli államán, Louisianán, Alabamán és Mississippin, és sok helyen áradásokat okozott. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak számát több ezerre becsülik és sok százezren kényszerültek otthonuk elhagyására. Fort Chaffee több ezer árvízkárosultnak nyújt menedéket.


A legfrissebb adatok szerint a Katrina hurrikán okozta gazdasági károk többszörös terhet jelenthetnek az amerikai költségvetésre, mint a 2001. szeptember 11-i terrorista merényletek. A károk összesen 150 milliárd dollárral terhelhetik meg az amerikai költségvetést – jelentette a New York Times. 2001. szeptember 11-i terrorista merényletek után New York városa 21 milliárd dollárt kapott az államkasszából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik