Nagyvilág

3,8 millió autót hív vissza a Ford

A Ford Motor Co. szerdán bejelentette, hogy körülbelül 3,8 millió autót kénytelen visszahívni. Az egyes típusokba szerelt tempomat ugyanis tüzet okozott, olyan esetekben is, amikor a motor be sem volt kapcsolva.

Az amerikai autógyártó közlése szerint az 1994-2002 között gyártott F-150, Ford Expedition, Lincoln Navigator és Ford Broncos típusok érintettek. A spontán tüzekkel kapcsolatban a CNN már az idei év első felében vizsgálódni kezdett, miután több olvasó jelezte a panaszát. A kocsik az esetek nagy többségében akkor gyulladtak ki, amikor nem is járt a motorjuk. Márciusban az amerikai autópálya-biztonsági hivatal is kutakodni kezdett, miután több mint 660 panaszt kaptak.

A vizsgálatok kimutatták, hogy a tempomat kapcsolójának a hibája okozta a tüzeket. Ezt a Fordnál is elismerték, és bejelentették az érintett modellek visszahívását. „A vásárlók megnyugodhatnak, az intézkedéseink nyomán kizárható lesz, hogy a jövőben a sebességszabályozó tüzet okozzon” – nyilatkozta Ray Nevi, a cég igazgatója. Addig is azt tanácsolják a tulajdonosoknak, hogy vigyék el autóikat a márkakereskedőhöz, ahol kikapcsolják a tempomatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik