Nagyvilág

Kinyírná a Google-t a Microsoft vezér

A Microsoft vezérigazgatója állítólag megfogadta, hogy „kinyírja a Google-t" a cég által a bíróságra benyújtott dokumentumok tanulsága szerint. Steve Ballmer, a Microsoft második embere szerint erős túlzások szerepelnek a vádiratban – írja a BBC.

Eskü alatt tanúskodott Mark Lucovsky, aki korábban a Microsoft egyik vezető mérnöke volt, de 2004-ben úgy döntött, hogy elfogadja a rivális Google ajánlatát. Steve Ballmerral közölte éppen a hírt, amikor a vezérigazgató teljesen kiborult. Egy széket hajított át a tárgyalón, majd a Google-vezér Eric Schmidt-et kezdte el gyalázni.

„Marc döntésének természetesen nem örültünk, és arra bíztattam, hogy változtassa meg a véleményét. A történtek általa ismertetett változata azonban messze nem pontos.” – nyilatkozta a vádakkal kapcsolatban Ballmer.

A két cég egyre gyakrabban „talál” egymásra, hiszen a Google erőteljes növekedésbe kezdett az utóbbi időben. A dolgok igazán akkor fajultak el, amikor a Microsoft egyik elnökhelyettesét átcsábította a rivális. Bill Gatesék szerint a Dr. Kai-Fu Lee szerződésében foglaltakkal ellentétes a lépés, és ezért pert indítottak a Google ellen. Természetesen a rivális sem volt rest, és azonnal visszavágott. Schmidték szerint csak egy gyorsan növekvő riválistól szeretne ilyen lépésekkel megszabadulni a Microsoft.

Az első kört a Microsoft nyerte, mivel júliusban a bíróság megtiltotta Dr. Lee-nek, hogy egy éven keresztül ellássa a Google-nél rábízott munkakört.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik