Nagyvilág

Újabb tűzeset Párizsban

Tizenkét ember meghalt, és többen megsérültek a francia fővárosban egyik toronyházában kiütött tűzben. Ez már a harmadik ilyen eset az elmúlt két hétben. Az áldozatok mind füstmérgezést szenvedtek, de a számuk még nem végleges.

A BBC információi szerint vasárnap a hajnali órákban ütött ki tűz a 15 emeletes házban, amely Párizs L’Hay-les-Roses nevű részén található. A korábbi két esettel ellentétben az épületben nem emigránsok laktak.

A rendőrség információi szerint szándékosan gyújtogatás okozta a tragédiát. Az ügy kapcsán már négy személyt le is tartóztattak. Patrick Seve, a város polgármestere szerint szemtanúk azt állítják: látták, amint fiatalok felgyújtják a toronyház lépcsőházában lévő postaládákat.

A lángok nem sokkal azután lobbantak fel, hogy szombaton körülbelül 20 különböző szervezet, köztük szakszervezetek felhívására tüntetést rendeztek Párizsban mintegy 2000 fő részvételével a rossz körülmények között lakó emberek támogatására – jelenti az MTI. A felvonulás arról a helyről indult, ahol augusztus 26-án 14 gyermek és három felnőtt hunyt el egy hasonló tűzesetben. Négy nappal későbbó heten haltak meg a lángok között egy önkényes lakásfoglalók által lakott elhanyagolt állapotú belvárosi bérházban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik