Nagyvilág

A vártnál kisebb a L’Oreal profitja

Elmaradt a várakozásoktól a világ legnagyobb kozmetikai csoportjának a francia L'Orealnak első féléves üzemi eredménye, amely alig változott a tavaly elérthez képest.

A L’Oreal üzemi eredménye az idei esztendő első felében 1,115 milliárd euró lett – az új európai IFRS számviteli szabvány alapján, ami megegyezik a tavalyi év ugyanezen időszakának – újraszámított – adatával.

A Reuters által megkérdezett elemzők 1,17 milliárd euróra számítottak; a becsléskor azonban még nem ismerhették az IFRS-szabványnak megfelelően átalakított tavalyi számokat.

A már korábban nyilvánosságra került bevétel 3,5 százalékos növekedéssel 7,16 milliárd euró lett. A L’Oreal mostanáig profitjának jelentős javulását várta; a cég az elmúlt 20 évben rendszeresen kétszámjegyű eredménynövekedést ért el.

“Az eladások gyorsulása a második negyedévben a második félévben új termékeinknek és kampányainknak köszönhetően tovább folytatódhat” – véli Lindsay Owen-Jones ügyvezető elnök. “az első félév eredményei megfelelnek terveinknek. 2005-ben a L’Oreal ismét kétszámjegyű eredménynövekedést érhet el”.

A L’Oreal üzemi haszonkulcsa a tavalyi 15 százalékról 15,6 százalékra javult, és az elemzők optimisták abban a tekintetben, hogy ez a folyamat a jövőre munkába álló új vezérigazgató, Jean-Paul Agon irányítása alatt folytatódik vagy tovább erősödik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik