Nagyvilág

Kivándorolnának a beszláni áldozatok rokonai

Beszlaniak ezrei gyászoltak és vádoltak a vérfürdőbe torkollt túszejtés kezdetének csütörtöki első évfordulóján. A megemlékezésen több százan aláírtak egy petíciót, menedékjogért folyamodva bármely államban, ahol tisztelik az ember jogokat.

A túsztragédiában meghalt gyermeküket, férjüket sirató és a biztonsági szervek felelősségét firtató asszonyok pénteken Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz elnöknek készülnek előadni sérelmeiket.

„Mi, a beszlani 1-es számú iskolában véghezvitt terrorcselekmény áldozatainak szülei és hozzátartozói feladtunk minden reményt tragédiánk okainak és vétkeseinek becsületes felderítésében, és nem akarunk ebben az országban maradni, ahol az emberélet semmit sem ér” – állt a petícióban, amelynek aláírói ismét azt állították, hogy a biztonsági erők lángszórókat, rakétagránátokat és tankágyúkat használtak a roham során, sok olyan túsz halálát okozva, aki nem tudott kimenekülni az iskolából. A túszdrámában a hivatalos adatok szerint 331 személy, köztük tanulók, tanárok, terrorellenes elitrendőrök vesztették életüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik