Nagyvilág

New Orleans felkészült a hurrikánra

Miami után New Orleanst fenyegeti a Katrina hurrikán. A város kész az evakuálásra is. A Katrina jelenleg négyes erősségű, és 232 kilométer per órás sebességgel söpör végig az Egyesült Államok partjain – írja a CNN.

A hurrikán jelenleg a louisianai Morgan City felől közelít Alabama-Florida határához. New Orleans az elkövetkező huszonnégy órában veszélyben lesz. „Ez egy nagyon-nagyon veszélyes hurrikán” – mondta az Egyesült Államok hurrikán központjának igazgatója, Max Mayfield a Katrináról. A természeti jelenség, amely heves széllel és esőzésekkel jár, Floridában eddig már hét halálos áldozatot szedett.

A louisianai New Orleans azért is különös veszélyben van, mivel hat lábbal a tengerszint alatt fekszik, ezért különösen sebezhető. A város ezért az evakuálásra is felkészült, hogy az alacsonyan fekvő területekről kimenekítsék a lakosságot és biztonságos helyre szállítsák. „Deszkázd be a házadat, győződj meg róla, hogy nálad vannak a gyógyszereid és hogy elegendő üzemanyag van a kocsidban” – hangzik a felszólítás. A város lakói ennek eleget is tettek, a kivezető autópályán hatalmas dugó alakult ki, csak lépésben lehet haladni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik