Nagyvilág

Mini hibridautót készít a Suzuki

A Suzuki japán autóipari vállalat bejelentette szándékát, hogy benzin-elektromos vegyes üzemelésű kisautó modellel szeretné bővíteni a választékát. A miniautó kategóriában ez lenne az első hibridautó.

Tsuda Hiroshi a Suzuki Motors elnöke sajtóértekezleten jelentette be a Suzuki modellek hibriautóval történő bővítését, de a bevezetés idejét nem említette. Elmondása szerint két éven belül ez aligha történik meg.

A General Motors-szal együttműködő japán gyártó már 2003-ban próbálkozott vegyes üzemelésű kisautó gyártásával, akkor a Twin modell hibrid változatával jelent meg, de rövidesen befejezte a gyártást a kereslet hiánya miatt. Tsuda szerint a vegyes üzemelésű rendszernek lényegesen olcsóbbnak kell lennie, hiszen kisautókba különben előnytelen lenne a drága hibrid rendszerek beépítése. Japánban igen népszerűek az árérzékeny fogyasztók körében a miniautók, amelyek 660 köbcentis vagy annál kisebb motorral rendelkeznek.

A Suzuki nem sokkal azelőtt tette e fenti bejelentést, hogy riválisa, a Daihatsu hétfőn jelent meg a piacon vegyes üzemelésű kocsijával. A Fuji Heavy Industries a múlt héten közölte, hogy 2007-ben dobja piacra hibridautóját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik