Nagyvilág

Elkezdődött gázai kivonulás második szakasza

A huszonegy gázai és a négy ciszjordániai zsidó telep kiürítése után Izrael még kedd este hozzálátott a kivonulási terv második szakaszához, azaz az elhagyott házak, vallási és egyéb épületek teljes lerombolásához.

Tegnap az izraeli rendfenntartók ezrei vonultak be Homes és Szanur ciszjordániai településekre, ahonnan erőszakkal kiköltöztették az ott magát elbarikádozó több száz telepest. Izrael Homes és Szanur kiürítésével befejezte a 4 ciszjordániai, és 21 Gázai övezetbeli telep felszámolását, amelyet augusztus 17-én kezdett el.

A Gázai övezetben lévő Dugit településen a késő esti órákban számos robbanás volt hallható – közölték palesztin források. Az idézett források szerint Izrael megkezdte az első, üresen maradt házak felrobbantását – amely az övezetből való kivonulás második szakaszának tekinthető. A szóban forgó zsidó telepek lakosainak kényszerkitelepítése megfigyelők szerint a tervezettnél jóval gyorsabban történt. Palesztin közlés szerint Dugitban egész éjszaka folyik az épületek felrobbantása. A terv második szakaszát Izrael tíz nap alatt akarja végrehajtani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik