Külföld

A KPMG megmentéséért fognak össze a nagyok

admin
admin

2005. 08. 23. 11:13

A három legnagyobb amerikai könyvvizsgáló cég arra szólította fel munkatársait, hogy ne szipkázzanak el ügyfeleket a könyvvizsgálói Big Four legkisebbikétől, a jelenleg szövetségi vizsgálat alatt álló KPMG-től – írja a bloomberg.com.

A belső utasítást, vagy kérést-utasítást a Deloitte & Touche LLP, az Ernst & Young LLP és a PricewaterhouseCooopers LLP adta ki. A belső információkra alapozott hír szerint a konkurens könyvvizsgáló összeomlását próbálják meg így megakadályozni a cégek vezetői.


Kartell-ügyben járatos szakértők szerint, ha a KPMG csődbe menne, akkor nagyon könnyen ráfoghatnák a piacra, hogy azon nincs megfelelő versenyhelyzet. Ekkor viszont akár drasztikus lépésre is elszánhatják magukat. Ugyanakkor – bár a bloomberg.com szerint a három cég egymástól függetlenül lépett – ez a kijelentés is kartellellenes lépéseket indukálhat a kormány részéről.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.