Nagyvilág

Armstrong tagadja a doppingvádakat

A hétszeres Tour de France győztes amerikai kerekes tagadja az L’Equipe nevű francia lapban megjelent vádakat, amelyek szerint 1999-ben, első győzelme alkalmával doppingszert használt – írja a BBC.

A cikk szerint az amerikai klasszis egy 1999-es, lefagyasztott mintáját a chatenay-malabry-i laborban újra megvizsgálták, s eritropoetint (EPO) mutattak ki benne. A L’Equipe felhívja rá a figyelmet, hogy ez a szer – amely megnöveli a vér oxigénfelvevő képességét – hat éve még nem volt kimutatható, ezért nem derülhetett fény a tiltott teljesítményfokozásra – jelenti az MTI.

A vádakra Armstrong a hivatalos weblapján reagált. „Sajnálatos módon tovább folytatódik ellenem a boszorkányüldözés, hiszen ismételten megvádolt egy európai napilap. Cikkük szerint az 1999-es mintám pozitív volt. Nem tudok mást tenni, mint hogy sokadszorra elmondom: soha nem használtam teljesítményfokozó szereket.”

Armstrong 1999 és 2005 között rekordot jelentő módon sorozatban hétszer nyerte meg a világ legpatinásabb körversenyét, majd idei győzelme után visszavonult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik