Nagyvilág

Heves esőzések Európa-szerte

Európa több országában halálos áldozatokat követeltek a heves esőzések. Svájcban két tűzoltót egy földcsuszamlás, míg Ausztriában egy házat vitt sodort el egy kőomlás. A törökországi áradások négy emberéletet követeltek.

Az ausztriai Stájerországban, Karintiában és Alsó-Ausztriában több helyen áradásokat és kőomlásokat okozott az özönvízszerű eső. Stájerországban, Graztól ötven kilométerre északra kőomlás sodort el egy házat, egy bent tartózkodó nő meghalt. Grazban részleges katasztrófariadót rendeltek el: számos utcát és pincét elöntött a víz, fák dőltek ki, és elektromos vezetékek szakadtak le. Bécsújhely közelében több utat lezártak.

Svájc középső részén több kantonban kiléptek a folyók a medrükből, emiatt több közutat és vasútvonalat lezártak. Luzern kantonban vasárnap éjjel két tűzoltót magával sodort egy földcsuszamlás, mindketten meghaltak.

Törökországban, a Fekete-tenger partvidékén szintén özönvízszerű esőzések okoztak tragédiát. Az ebben a térségben rendszeres földcsuszamlások és áradások a hét végén négy ember életét oltották ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik