Nagyvilág

Már kilenc halottja van a román árvízeknek

Elsodort az árvíz egy kilencéves kislányt Románia északkeleti részén, így kilencre emelkedett a természeti csapás halálos áldozatainak száma.

Vasile Blaga belügyminiszter bejelentette, megtalálták a kislány holttestét. A héten több mint ezer embert kellett evakuálni Romániában, az újabb esőzések nyomán. Pénteken több mint háromszáz városban, faluban szünetelt az áramszolgáltatás, házak, kisebb hidak és utak százai rongálódtak meg az árvíz következtében. Az utóbbi hónapok heves esőzései tucatnyi ember életét követelték; az anyagi károkat 1,4 milliárd dollárra becsülik.

A meteorológusok továbbra sem jósolnak javulást. Az előrejelzések szerint a következő napokban további rendkívüli esőzésekre kell számítani Moldvában, Erdélyben és a Kárpátokban.

Ukrajnában 13 megye 521 települése maradt áram nélkül a heves széllökésekkel és nagy mennyiségű esővel kísért csütörtök éjszakai vihar következtében.

A Moldovai Köztársaság északi és középső részén mintegy százhúsz településen szakadt meg az áram- és a távközlési szolgáltatás. Az eső péntek reggelig szakadt, házak, pincék, aluljárók százait öntötte el a víz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik