Nagyvilág

Lezuhant egy kolumbiai utasszállító Venezuelában

Lezuhant kedden Venezuela nyugati részén egy kolumbiai repülőgép 152 személlyel a fedélzetén - jelentette be Jesse Chacón venezuelai belügyminiszter a közszolgálati televízióban.

A kolumbiai West Caribbean légitársaság MD-80-as típusú, Panamából Martinique szigetére tartó repülőgépének pilótája útközben a caracasi légiirányításnak jelentette, hogy hajtóműproblémát észlelt, és belépési engedélyt kért Venezuela légterébe, illetve leszállási engedélyt Maracaibo repülőterére. Röviddel később meghibásodott a második hajtómű is, ezt követően rohamosan vesztett magasságából a repülőgép, és Venezuela nyugati, Zulia államában Sierra de Perija hegyvidékén lezuhant.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy van-e túlélő, de a venezuelai belügyminiszter kizártnak nevezte, hogy a repülőgép fedélzetén bárki életben maradhatott a katasztrófa után.

A West Caribbean légitársaság 1998 óta működik. Egy másik kétmotoros gépe márciusban leszállás közben csapódott földhöz egy Kolumbiához tartozó szigeten. Abban a balesetben nyolcan meghaltak, hatan sérüléseket szenvedtek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik