Nagyvilág

Vizsgálják a repülőgép-baleset okát

Még vizsgálják, hogy miért zuhant le vasárnap 121 fővel a fedélzetén a ciprusi utasszállító repülőgép. A pontos utaslista még mindig ismeretlen, de a Külügyminisztérium szerint valószínűleg nincs magyar áldozat.


Valószínűleg nincs magyar áldozata a ciprusi repülőgép vasárnapi görögországi tragédiájának – tudatta hétfőn a Külügyminisztérium, az MTI-hez eljuttatott közleményében. Polgár Viktor, a tárca szóvivője azt közölte, hogy a Héliosz légitársaság gépén tartózkodó utasok listáját ugyan továbbra sem hozták nyilvánosságra a ciprusi hatóságok, de három helyről származó és egybevágó információk szerint valamennyi utas görög hangzású névvel rendelkezett.

A baleset körülményeinek tekintetében a görög védelmi tárca nem zárta ki emberrablás kísérletét, larnacai repülőtéri források a légkondicionáló meghibásodását valószínűsítik, mérgezés következtében a gépen tartózkodók valószínűleg már a levegőben meghaltak.

A Larnacából Athén érintésével Prágába repülő gép vasárnap déltájban zuhant le a görög főváros közelében, a 115 utas és a hat fős személyzet közül senki nem élte túl a katasztrófát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik