Külföld

Stoiber sértegeti a keletnémeteket

admin
admin

2005. 08. 12. 13:09

Frusztráltnak és képzetlennek nevezte a keletnémeteket Edmund Stoiber bajor miniszterelnök egy hónappal a német parlamenti választások előtt. A jobboldal előnye fokozatosan csökken, Schröder a legnépszerűbb politikus.

Edmund Stoiber, a CSU vezetője az elmúlt hetek alatt már másodszor kavart vihart a kelet-németeket sértő kritikájával. A bajor kormányfő kijelentette: nem fogadja el, hogy ismét a keletiek döntsenek arról, ki legyen az ország kancellárja, majd frusztráltnak nevezte őket. Utólag azzal érvelt, hogy a kritikát a baloldal vezetőinek szánta. Legutóbb pedig azzal került címlapra, hogy kifejtette: a kelet-németek kevésbé tanult emberek, mint a bajorok.

Angela Merkel,a CDU vezetője, a konzervatívok kancellárjelöltje pedig szakmai rátermettségét kérdőjelezte meg, amikor két interjúban is összekeverte a bruttó és a nettó fizetések forgalmát.

Németország tizenhat évvel az egyesítés után politikailag megosztottabb, mint valaha. Míg a nyugati tartományokban vezet a CDU/CSU a szociáldemokraták előtt, keleten a nemrég alakult Baloldali Párt nyerné a választásokat.

A közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy a konzervatívok továbbra is vezetnek, bár megítélésük folyamatosan romlik, a legutóbbi kimutatások szerint, ha most lennének a választások, az ellenzék az összes szavazat 49 százalékát kapná, a baloldai pártok és szövetségek 48-at. A kancellárjelöltek esetében Schrödernek közel 10 százalék előnye van Merkel asszony előtt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.