Nagyvilág

Az Iszlám Dzsihád tűzugrással ünnepelt

Az Iszlám Dzsihád fegyveresei bemutatóval ünnepelték meg, hogy Izrael augusztus 17-én megkezdi telepesei kivonását a Gázai övezetből. A fegyveres szervezet ennek ellenére bejelentette: folytatja harcát a zsidó állam ellen.

Az Iszlám Dzsihád palesztin terrorszervezet fegyveresei csütörtökön bemutatót tartottak katonai kiképzésük végén a Gázai övezet déli részén fekvő Rafahban. A fegyveres szervezet milicistái azt ünnepelték meg így, hogy a terv szerint Izrael augusztus 17-én megkezdi kivonulását a Gázai övezetből.


Ekkor 21 gázai, és 4 ciszjordániai zsidó telep kiürítését hajtják végre. Az Iszlám Dzsihád azonban ismét megerősítette: folytatja a zsidó állam elleni harcát mindaddig, amíg az összes palesztin területről távoznak az izraeliek.

A Palesztin Hatóság és a Hamász egyébként megállapodott, hogy együttműködik a zökkenőmentes hatalomátvétel biztosításában az Izrael által kiürített területeken.

Képünkön az Iszlám Dzsihád palesztin terrorszervezet álarcos tagja tűzkarikán ugrik át, amint a szervezet fegyveresei bemutatót tartanak katonai kiképzésük végén Rafahban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik