Nagyvilág

A Pipelife csoporté lett a Pannonpipe

A Pannonplast Rt.-től a Pipelife vásárolta meg a Pannonpipe 50 százalékát, és ezzel a cég lett a 100 százalékos tulajdonosa a Pannonpipe és annak romániai leányvállalata, a Pipelife Romaniának is.

A Pipelife, amely a svájci Solvay és az osztrák Wienerberger vegyesvállalataként jött létre 1989-ben, a pénteken közleményben tudatta, hogy az augusztus 4-én aláírt adásvételi szerződés szerint 100-os tulajdonosa a műanyag csöveket és szerelvényeket gyártó Pannonpipe-nak. Az árat nem közölték.

A tranzakciót a Pannonplast már csütörtökön bejelentette, de a vevő nevét és az értékesítési árat nem közölte. A Pannonplast pénteki sajtótájékoztatóján a Pannonplast igazgatóságának elnöke, Bokorovics Balázs csak annyit mondott, hogy a Pannonpipe 1,5 milliárd forint saját tőkéjén felüli áron adták el a céget.

A Pipelife csoport az egyik vezető műanyagcső és szerelvénygyártó a világon. Jelenleg 26 országban 30 termelő egysége van. A 2.800 főt foglalkoztató csoport múlt évi árbevétele elérte a 608 millió eurót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik