Nagyvilág

Bush nem rettent meg az al-Kaida fenyegetésétől

Az Egyesült Államokat nem rettenti meg az al-Kaida fenyegetése, az amerikai csapatok nem hagyják el Irakot vagy a Közel-Keletet - jelentette ki George Bush amerikai elnök Texasban, crawfordi birtokán.

“Folytatjuk az utat és befejezzük a feladatunkat Irakban” – szögezte le az amerikai elnök. Korábban további rombolással fenyegette meg Nagy-Britanniát és “a vietnaminál is nagyobb” katasztrófát jósolt az Egyesült Államoknak afganisztáni és iraki szerepvállalásával kapcsolatban az al-Kaida terrorhálózat második emberének tekintett Ajman az-Zavahri.

Az al-Dzsazíra katari hírtévén sugárzott üzenetében az Oszama bin Laden helyetteseként emlegetett körözött terrorista figyelmeztette Amerikát: “nagyobb katasztrófa fenyegeti, mint amekkora Vietnamban érte”.

Zavahri az amerikai csapatok azonnali kivonását követelte, hozzátéve, a késedelmes kivonulás tízezrek életébe kerülhet; az al-Kaida folytatni fogja mindennapos halálos támadásait, amíg az amerikai erők nem távoznak Irakból és a többi muzulmán országból.

George Bush, aki Alvaro Uribe kolumbiai elnököt fogadta texasi nyári szabadságán, kijelentette: az al-Kaida terroristákból, gyilkosokból áll, akik ártatlan embereket fognak megölni azért, hogy a világra kényszeríthessék sötét látomásukat. “Az al-Kaida második emberének fenyegetése bizonyítja, hogy Irak a terrorizmus elleni háború része; háborúban állunk, és az amerikai nép meg fogja védeni magát” – mondta Bush.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik