Nagyvilág

Bajorország leállította a FÁK-ból származó szárnyasok importját

Bajorország leállította a szovjet utódállamokból, a Független Államok Közösségének (FÁK) országaiból származó madarak, szárnyasok importját, mert egyes hírek szerint Kazahsztánban, illetve Szibéria középső részéin madárinfluenzával fertőzött szárnyasokra bukkantak.

Nem közölték ugyan, milyen mennyiségben importál Németország a FÁK-országokból szárnyasokat, tojást és madarakat, a tilalom azonban a díszmadarakra és a nem kezelt madártollra is kiterjed.

A szövetségi fogyasztóvédelmi minisztérium a többi német tartományt is hasonló lépésre szólította fel csütörtökön. Az intézkedést azok a hírek váltották ki, amelyek szerint Kazahsztánban, illetve Szibéria középső részéin az úgynevezett madárinfluenza vírusával megfertőződött szárnyasokra bukkantak. A német televíziós állomások képes beszámolói szerint ezeket, ugyanúgy, mint korábban Kínában, vagy Vietnamban nagy számban semmisitik meg.

Oroszország európai részéből nem jelentettek ilyen eseteket. Németországban attól tartanak, hogy a vándormadarak is behurcolhatják az országba a vírust.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik