Külföld

Megugrott a muzulmánok elleni támadások száma

admin
admin

2005. 08. 03. 14:26

A vallási indíttatású, elsősorban muzulmánok ellen irányuló támadások száma a londoni robbantások óta hatszorosára nőtt. Július 7-ei utáni három hétben 269 ilyen eset történt, míg tavaly ugyanebben az időszakban mindössze 40-et jegyeztek fel – írja a BBC.

A rendőrség szerint az esetek nagy többségében kisebb incidensekről volt szó, ám előfordult bántalmazás és mecsetrongálás is. Már az 56 halálos áldozatot és több mint 700 sebesültet követelő metró- és buszrobbantások utáni három napon 68 „vallási gyűlölet szította bűncselekményt” jelentettek be a fővárosban.

Nem kétséges, hogy megszaporodtak a muzulmán közösség ellen irányuló bűntettek – mondta Tarique Ghaffur, a Scotland Yard illetékese. Mindez oda vezethet, hogy a muzulmánok egy idő után “teljesen visszahúzódnak csigaházaikba”, még akkor is, ha szükség lenne segítségükre – írja az MTI.

A napilapok beszámolóiból kiderül, hogy a rendőrség emberi és pénzügyi teljesítőképességei határára jutott a terrortámadások ügyében indított nyomozás során. Egyedül az elkövetők kézre kerítésén ezer rendőr dolgozik naponta sokszor tizenkét órán át, mégpedig a hét minden egyes napján. A nyomozás költségei naponta mintegy 750 ezer eurónak megfelelő összeget tesznek ki.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.