Nagyvilág

Újabb terrortámadásoktól tartanak Londonban

A legmagasabb riadókészültség van érvényben Londonban, mert a Scotland Yard attól tart, hogy a múlt heti sikertelen merényletek után a terroristák ismét lecsapnak.

A londoni rendőrség még több civil ruhás mesterlövészt küldött a brit főváros utcáira. A Scotland Yardnak súlyos gondokat okoz, hogy az a szökésben lévő négy személy, aki múlt csütörtökön, két héttel a gyilkos londoni terrortámadás után – pokolgépeket helyezett el a városban, ismét lecsaphat, mielőtt még robbanóanyaguk hasznavehetetlenné válna. Ezért a legmagasabb riadókészültség van érvényben – jelentette a The Times és több más angol újság.

A rendőrség emellett lehetségesnek tartja, hogy csütörtökön összesen öt öngyilkos merénylő akart támadást végrehajtani. Egy londoni parkban a rendőrség megtalálta az ötödik pokolgépet, amelynek a robbanóanyaga megegyezik a négy másikéval. Elképzelhető – mondják -, hogy egy ötödik terrorista újabb merényletet tervezett, ezt azonban nem hajtotta végre – olvasható a brit lapokban.

A britek 85 százalékának az a véleménye, hogy a terrortámadások oka hazájuk részvétele az iraki háborúban – ez derül ki a Daily Mirror című angol napilap megbízásából készített és hétfőn nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatás adataiból. “Ez csapás Tony Blair miniszterelnökre” – írja az újság, mert Blair mindig azt hangoztatja, hogy a két dolognak semmi köze egymáshoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik