Nagyvilág

Magyar sikerekre számíthatunk az úszó vb-n

A kanadai városban megkezdődött a vizes vb, ahol több számban is drukkolhatunk magyar esélyesnek. A vízilabda torna és a műugrás versenyek már javában zajlanak, a hosszútávúszóknál már érmeket is osztottak.

A magyar férfi vízilabda válogatottól mindenki aranyérmet vár, és Kásásék magabiztosan túl is jutottak az első akadályon. Románia csapatát imponáló fölénnyel, a végére már egy kicsit kiengedve, végül 14-4 iskolázta le a Kemény-csapat. A női pólócsapatnak már sokkal nehezebb lesz a dolga, de tőlük sem okozna meglepetést egy jó helyezés. Ehhez az első lépést meg is tették a lányok, akik a hétvégén Kína legjobbjait oktatták.

Hétfő kora délután útra kelt Montrealba Kiss László szövetségi kapitány vezetésével a magyar úszóválogatott. A férfirészleget Flaskay Mihály, Bodor Richárd és Cseh László alkotja, míg a nőknél a hazai színeket Boulsevicz Beatrix, az újdonsült budapesti ifjúsági Európa-bajnok, Jakabos Zsuzsanna, továbbá Nagy Réka és Risztov Éva képviseli.

“Remélem a 400 m vegyesen világranglista-vezető, Európa-csúcstartó, legutóbb vb-második Cseh Laci jóvoltából meglesz a két világbajnoki érmünk Montrealban. Egy aranyat és még egy, valamilyen más színű érmet várok a világbajnokságon, de bízom több negyedik, ötödik, hatodik helyezésben is. Ezekből a dobogó közeli helyekből összejöhet még egy további érem is, de ez tényleg már a meglepetés kategóriába tartozna.” – mondta a felszállás előtt adott helyzetjelentésében Kiss László.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik