Nagyvilág

Megnégyszerezett profittal sem elégedett a Citigroup

Több mint a négyszeresére növekedett a második negyedévben a Citigroup nyeresége, amely még ezzel is elmaradt a szakértői várakozásoktól.

A világ legnagyobb pénzügyi szolgáltató cégének hétfői közlése szerint az adózás utáni nyereség 5,07 milliárd dollárra, vagyis részvényenként 97 centre nőtt, szemben az egy évvel korábbi 1,14 milliárd dolláros, részvényenkénti 22 centes eredményről. Az eredménykimutatás már magába foglalja a WorldCom, az Enron és más cégbotrányok miatti terheket.

Az árbevétel 20,2 milliárd dollár tett ki, 3 százalékos csökkenés után. A Reuters által megkérdezett elemzők átlagban 1,01 részvényenkénti profitot vártak 21,08 milliárd dolláros árbevétel mellett.

A tőkepiaci környezetet évek óta a legrosszabbnak ítéli meg a Citigroup, amely ezzel magyarázza a fix hozamú befektetési eszközök forgalmából származó bevételeinek esését. A társaságnak 91 centes részvényenkénti eredménye származott az olyan folytatódó tevékenységekből, mint a Citigroup biztosítási üzletágának eladása, vagy az eszközkezelő egységének átalakítása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik