Külföld

Csökkent a Philips eredménye

admin
admin

2005. 07. 18. 11:03

Európa legnagyobb szórakoztató elektronikai termék gyártója a Philips holland technológiai konszern árbevételének és profitjának második negyedévi csökkenését jelentette be.

A társaság ezt az LG.Philips közös vállalatnál a lapos képernyők, illetve a számítógép-monitorok áresése miatt jelentkező gondoknak tulajdonítja.

Az adózás utáni eredmény ugyan 983 millió euróra növekedett a második negyedben az egy évvel korábbi 616 millió euróról, de ezt a javulást a vállalat egészében a NAVTEQ navigációs rendszereket gyártó cég 753 millió euróért történt eladására vezeti vissza.

A működési eredmény 147 millió euróra süllyedt az egy évvel korábbi 356 millió euróról, szemben a szakértői várakozásokban szereplő 166 millió euróval. Az árbevétel 3 százalékkal 7,09 milliárd euróra csökkent. A Philips közlése szerint az orvosi és a világítási berendezések eladásának növekedését lehúzta a félvezetők és a kijelzők értékesítésében tapasztalt visszaesés.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.