Nagyvilág

Összeütközött két magyar repülőgép, ketten meghaltak

A szlovákiai Martinból (Turócszentmárton) szállt fel az a két, magyar lajstromjelű, ultrakönnyű repülőgép, amely szombaton délelőtt Szlovákia légterében összeütközött; a balesetben ketten meghaltak - közölte a Polgári Légiközlekedési Hatóság (PLH) szóvivője.

Bajkó Erika elmondta: a két kisrepülőgép együtt indult a szlovákiai Martinból, és feltehetően úti céljuk is közös volt.

A szlovák rendőrség zsolnai kerületi kapitányságának szóvivője, Igor Mahút az MTI pozsonyi tudósítójának elmondta: mindkét kisrepülőn magyar állampolgárok utaztak: az egyik gépben egy budapesti férfi és egy ugyancsak budapesti nő ült, akik az ütközés után ejtőernyővel kiugrottak a repülőből és szerencsésen földet értek, a másik kisrepülőnek azonban az ütközés közben valószínűleg letörött az egyik szárnya és a benne ülő két magyar állampolgár a földre zuhanva szörnyethalt. A két túlélőt, a 47 éves budapesti nőt és a 48 éves budapesti férfit sokkos állapotban szállították kórházba.

Bajkó Erika ugyanakkor az életben maradt pilóta közlésére hivatkozva úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy a gép két utasa nem ugrott ki, hanem miután a pilóta az egyik szárny felől szokatlan zajt hallott, és a gép megbillent, működésbe léptette azt a mentőberendezést, amely a repülőgépet épségben a földre juttatta. A másik gép roncsait több kilométerre a feltételezett baleset helyszínétől találták meg – tette hozzá a PLH szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik