Nagyvilág

A Wal-Martnak kellhet a hazai Interfruct-lánc

Hamarosan tulajdonost vált a 22 áruházat tömörítő, Tengelmann-tulajdonban lévő Interfruct. A piaci pletyka szerint egy pénzügyi befektető lehet a befutó, de nem szabad elfelejteni, hogy a magyar piac iránt jelenleg érdeklődik az Aldi és a Wal-Mart Stores is – írja a Napi Gzadaság.

A cég jelenlegi tulajdonosa a Tengelmann-csoport, amely itthon az Interfructon kívül többek között a Plus diszkonthálózatban és az OBI-ban is érdekelt. Magyar Péter, a Interfruct ügyvezető igazgatója egyelőre nem kívánta megnevezni a cég iránt érdeklődő befektetőt, mint mondta, jelenleg is tartanak a tárgyalások, illetve a vállalat átvilágítása.

A piaci pletyka szerint egy pénzügyi befektető lehet a befutó, amely nem változtatná meg az Interfruct jelenlegi profilját. Ugyanakkor az elemzők szerint nem szabad elfelejteni, hogy a magyar piac iránt jelenleg két erős kiskereskedelmi hálózat is érdeklődik, az egyik a német Aldi, a másik az amerikai Wal-Mart Stores. S bár tény, hogy egyik kereskedelmi lánc sem foglalkozik cash & carry értékesítéssel, mégis minden – országos hálózattal bíró – eladó sorba kerülő lánc potenciális célpontja lehet az újonnan érkezőknek.

Az Interfruct-ot 1989-ban három tulajdonos alapította, köztük a Tengelmann. A cég 1991-ben nyitotta első boltját és 1992-ben 100 százalékos tulajdont szerzett a vállalatban a Tengelmann. 2000-re elérték az országos lefedettséget és hálózatát már úgy építették ki, hogy minden egysége logisztikai bázisként működhessen a kiskereskedelmi tevékenység mellett. A tavalyi forgalom meghaladta a 62 milliárd forintot, ami némi visszaesés a 2003-as 64,5 milliárdhoz képest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik