Nagyvilág

Párizs, Berlin, Madrid: fokozott biztonsági intézkedések

A londoni terrortámadások után több európai államban is fokozott biztonsági intézkedéseket vezettek be.

Bár a francia, német és spanyol hatóságokhoz nem érkezett fenyegetés, a német biztonsági szervek képviselőit Berlinbe rendelték egy délutáni válságtanácskozásra. Dominique de Villepin, francia miniszterelnök szintén krízistanácskozást hívott össze. Spanyolországban José Luis Rodríguez Zapatero, szocialista miniszterelnök legmagasabb fokú riadókészültséget rendelt el.

A spanyol, német és francia hatóságok folyamatosan kapcsolatban állnak Londonnal, a hivatalos szervektől minden aktuális információt megkapnak.

„Ez egész Európa számára egy tragédia” – mondta Villepin. Franciaország kész arra, hogy bármilyen segítséget megadjon a brit nemzetnek. Nicolas Sarkozy francia belügyminiszter precíz és különleges biztonsági óvintézkedéseket rendelt el.

A nagysebességű, London és Párizs között közlekedő Eurostar vonatokat a rendőrség a legszigorúbban ellenőrzi. Minden utast alaposan kontrollálnak.

A berlini közlekedési társaság is biztonsági intézkedéseket vezetett be a londoni eseményekre reagálva. A metró- és gyorsvasútállomásokon a rendőrség segítségével mindent szigorúan ellenőriznek, minden csomagon rajta tartják a szemüket. De a buszokat, villamosokat is átvizsgálják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik