Külföld

EU-tisztviselőket gyanúsítanak bennfentes kereskedelemmel

admin
admin

2005. 06. 27. 11:43

Az Európai Bizottság megerősítette, hogy a francia pénzügyi felügyelet rendelkezésére bocsátotta a versenyjogi főigazgatóság hét tisztviselőjének a nevét, akik bennfentes kereskedelemben kerültek gyanúba.

A Le Figaro és a Le Monde péntek reggeli cikke nyomán Brüsszelben megerősítették a hírt, hogy a Bizottság a francia pénzügyi felügyelet kérésére kiadta annak a hét tisztviselőnek a nevét, akiket Párizsban bennfentes kereskedelemmel hoztak összefüggésbe.

A francia pénzügyi felügyeleti szerv, az AMF a Pechiney francia csomagolóipari vállalt kanadai csomagolóipari óriás Alcan által 2003-ban történt felvásárlásának körülményeivel kapcsolatban nyomoz, és a Bizottság versenyjogi főigazgatóságának hét alkalmazottja is gyanúba keveredett.

Az Európai Bizottság illetékes szóvivője ugyanakkor pénteken megerősítette, hogy egy, a versenyjogi főigazgatóságnál végrehajtott belső vizsgálat tisztázta a hét személyt a vádak alól. „Ebben a pillanatban a Bizottságnak nincs oka azt feltételezni, hogy a tisztviselők bennfentes kereskedelemben vettek volna részt” – hangsúlyozta újságírók kérdésére Jonathan Todd.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.