Nagyvilág

Két új áruházat nyit idén a Media Markt

Noha csökkenőben van az elektronikai cikkek forgalma, a magyar Media Markt hálózata az idén is bővül. A német anyacég tartja piacvezető helyét Európában.

Ebben az évben jelentősen csökkent a szórakoztatóelektronikai cikkek és a háztartási gépek magyarországi forgalma – regisztrálta a GfK Piackutató Intézet. A piacszűkülés oda vezetett, hogy az Electro World Magyarország Kft. mintegy felére csökkentette a csupán egy éve nyitott debreceni áruházának kereskedelmi területét – értesült a Világgazdaság.

Az idei trendek ellenére tartjuk a pozíciónkat, s amint az előzetes adatok mutatják, forgalmunk lineárisan nő – mondta a piacvezető társaság, a 11 Media Markt és két budapesti Saturn áruházzal rendelkező Media Markt Saturn Holding Magyarország Kft. (MM Kft.) ügyvezető igazgatója. Maurer Andor szerint ez évben dől el véglegesen a szakmabeli hálózatok versenye. A cég ezért az idén két, egyenként 2500 négyzetméteres áruházat nyit Szolnokon és Szombathelyen. Van hova bővülni – emelte ki –, hiszen a holding csak a magyar vásárlók 30 százalékát érheti el, és a cég még a fővárosban is csupán 15 százalékos piaci részesedéssel bír.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik