Nagyvilág

Idén egymilliárdért fejleszt a Roto Elzett

Újabb, a termelés hatékonyságát, a gyártás megbízhatóságát célzó beruházásokat kezdett az idén a német érdekeltségű Roto Elzett Certa Vasalatgyártó és Kereskedelmi Kft. A cég a tervek szerint összesen egymilliárd forintos beruházást valósít meg 2005-ben – írja a Világgazdaság.

A fejlesztésekre az idén a tervek szerint egymilliárd forintot fordító vállalatnál az eddigi félautomata szerelőberendezések mellett júliusban üzembe állítanak egy automata hegesztőberendezést is, valamint az első teljesen automata szerelőrendszert, melyet a negyedik negyedévben szállít le egy magyar vállalat. A vállalat ügyvezetője szerint a további beruházások a kereslet alakulásától függnek, amely az általános piaci nehézségek ellenére eléggé biztató a Roto számára.

A 15 ezer négyzetméteres üzemcsarnokban, 515 dolgozóval termelő lövői cég termelése mintegy 15 százalékát értékesíti a hazai piacon. A többit a Roto cégcsoport kereskedelmi leányvállalatain keresztül világszerte exportálja, Nyugat- és Kelet-Európától a Távol-Keletig, így például Kínába és Oroszországba is. A vezérigazgató elmondta, hogy a világon bárhol értékesített, Roto vasalattal szerelt ablak hat főeleméből legalább háromféle Lövőn készült.

A Stuttgart melletti leinfeldeni központú Roto vállalatcsoportnak Magyarországon kívül Németországban, Ausztriában, Kínában, az USA-ban, Szlovéniában, Lengyel- és Oroszországban van termelővállalata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik